dimarts, 8 d’octubre del 2019

EL CÀRREC DE RESPONSABLE DEL BERENAR

La Vida Social de l’Escola, eix vertebrador del nostre projecte, concep l’escola com a una ciutat. És per això que els infants, mica en mica, van entrenant-se en les responsabilitats pròpies que els faran esdevenir ciutadans crítics i implicats.

A Educació Infantil, els càrrecs comencen amb petites tasques que ajudaran els nens i nenes a anar agafant autonomia i capacitat de presa de decisions, així com a desenvolupar les competències transversals tals com la companyonia, l’ajuda entre iguals, el respecte, etc.

El càrrec del berenar comença cada tarda a les 15:30h, moment en què els infants reparteixen el berenar als seus companys. Aquesta petita tasca els permet treballar qüestions com posar-se al lloc del company que necessita ajuda per menjar i anar aprenent de quina manera cal gestionar les necessitats de cada company amb l’ajuda dels mestres. A més, reparteixen i recullen el menjar i s’encarreguen de retornar les capses buides a la cuina. S’aprofita per treballar la matemàtica a partir de situacions quotidianes i significatives per als infants.

Arribat el moment, a Primària, amb tot el bagatge que ja tindran, els alumnes ja estaran preparats per assumir càrrecs com el de Representant del Menjador, afavorint el saber ser i estar dels companys al Menjador.

Així doncs, el càrrec del berenar és clau, juntament amb el de Caps de taula, per anar treballant l’aspecte social, l’emocional i l’adquisició d’hàbits i rutines, elements clau del Menjador de l’Escola.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada