dimecres, 4 de març del 2020

PROJECTE "LA CUINA"

Els infants d’EI5 han acabat el tercer projecte: La Cuina. Els alumnes de les Classes Picarols i Virolets van participar en un concurs anomenat “MasterCooking kids”.
Cada grup va presentar i elaborar el seu plat fred saludable seguint les bases del concurs.
Abans de fer el plat, van realitzar un taller de cuina amb la nutricionista i dietista Carla Zaplana.
La Carla ens va ensenyar a elaborar un suc verd amb vitamines i unes boletes energètiques, la mar de saludables amb la participació activa de tots els infants. Alhora va anar explicant les propietats de tots els aliments.
Quan els infants en van conèixer les propietats, es va organitzar una sortida al Mercat de Tiana per comprar els ingredients necessaris per elaborar els plats freds saludables del Concurs “MaterCooking Kids”.
Van aplicar estratègies de càlcul per poder comprar els aliments, també vam necessitar les seves llistes de compra on havien d’escriure la seva recepta i descodificar el nom dels aliments a la sortida. Alhora requerien reconèixer i identificar quina fruita o verdura necessitaven per seguir correctament la recepta.
Va arribar el dia del Concurs i els grups van elaborar un Díptic explicatiu del plat per poder presentar-lo al jurat on s’informava del nom de l’equip, el plat amb el títol i els ingredients.
Va ser un concurs ben renyit. Cada equip es va esforçar per presentar de la millor manera el seu plat. Tots els grups van guanyar un premi basat en el seu esforç i les qualitats del plat.
Per donar significativitat  a les tradicions d’Escola, els infants van disfressar-se de Cuiners a la festa de Carnaval d’Etapa 1.
Donem per finalitzat el tercer projecte amb la setmana de reflexió i metacognició.





Vídeo del taller de cuina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada