Cada
grup va presentar i elaborar el seu plat fred saludable seguint les bases del concurs.
Abans
de fer el plat, van realitzar un taller de cuina amb la nutricionista i
dietista Carla Zaplana.
La
Carla ens va ensenyar a elaborar un suc verd amb vitamines i unes boletes
energètiques, la mar de saludables amb la participació activa de tots els
infants. Alhora va anar explicant les propietats de tots els aliments.
Quan
els infants en van conèixer les propietats, es va organitzar una sortida al
Mercat de Tiana per comprar els ingredients necessaris per elaborar els plats
freds saludables del Concurs “MaterCooking Kids”.
Van
aplicar estratègies de càlcul per poder comprar els aliments, també vam necessitar
les seves llistes de compra on havien d’escriure la seva recepta i descodificar
el nom dels aliments a la sortida. Alhora requerien reconèixer i identificar
quina fruita o verdura necessitaven per seguir correctament la recepta.
Va
arribar el dia del Concurs i els grups van elaborar un Díptic explicatiu del
plat per poder presentar-lo al jurat on s’informava del nom de l’equip, el plat
amb el títol i els ingredients.
Va
ser un concurs ben renyit. Cada equip es va esforçar per presentar de la millor
manera el seu plat. Tots els grups van guanyar un premi basat en el seu esforç
i les qualitats del plat.
Per
donar significativitat a les tradicions d’Escola,
els infants van disfressar-se de Cuiners a la festa de Carnaval d’Etapa 1.
Donem
per finalitzat el tercer projecte amb la setmana de reflexió i metacognició.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada