dimecres, 10 d’abril del 2019

Des d'una altra perspectiva


                                                                                                                             més fotos

L’absis central de sant Climent de Taüll és una pintura mural que pertany al conjunt de l’església de St. Miquel de Taüll a la vall de Boí. És considerat un dels exemples més purs d’art romànic europeu. L’autoria  de les pintures del conjunt d’esglésies romàniques de la Vall,  s’atribueix a l’anomenat Mestre de Taüll. Actualment aquesta pintura es conserva al Museu d’Art de Catalunya.
Durant la visita que els nens i nenes d’EI4 van fer al MNAC, van veure  aquesta pintura, i van observar diferents detalls com: els ulls del Crist que els mirava sempre mentre ells es movien per  tota la sala, els colors, les sanefes, ...
La pintura ocupa tota la zona frontal d’una paret i part del sostre. Es van preguntar com ho havien pintat i van debatre si era fàcil o difícil pintar des d’aquesta perspectiva.
 I van decidir comprovar-ho.  Van posar  un full enganxat al revers de  sota  la taula, es van estirar a terra amb un coixí a l’esquena,  i amb les ceres, els nens van començar a experimentar què és pintar des perspectiva diferent de la que estan habituats. Era com dibuixar al sostre com feien els mestres pintors.
L’experiència va ser enriquidora i es van adonar que pintar en aquesta posició  és difícil i a la vegada divertit.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada