dijous, 17 de gener del 2019

Els Bibliotecaris i el conte



                                                                                      imatges


La Biblioteca ha estat sempre un instrument de treball i de cultura. A l’Escola tothom llegeix; la Biblioteca té un moviment constant. El càrrec de Bibliotecari del consell general de l’Escola, és qui participa també, d’aquesta dinamització.

Aquest dimarts els Bibliotecaris generals de sisè de primària, han vingut a explicar-nos el conte d’en Patufot.
L’oralitat és un aspecte imprescindible en la vida dels infants. Els contes, les cançons, les endevinalles són estratègies que donen oportunitat a reproduir models lingüístics en una situació lúdica d’aprenentatge. Es tracta d’una activitat on els alumnes de sisè ens teatralitzen un conte que ells han treballat prèviament amb la Bibliotecària de l’escola.
Es tracta d’una activitat destinada a fomentar el gust per la lectura, l’interès pels contes i els llibres en general, i a desenvolupar la creativitat dels alumnes.
Els contes ens diverteixen, ens emocionen, ajuden a desenvolupar el llenguatge, ampliem el nostre món interior, ens permeten somiar, imaginar i sobretot ens enriqueixen com persones i ens permeten endinsar-nos en el màgic i fascinant món de la literatura.
El conte d’en Patufot és un conte des-explicat, és a dir, un conte tradicional completament regirat, amb arguments ple de sorpreses i molt d’humor, que fa volar la imaginació de grans i petits.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada