dimecres, 30 de gener del 2019

El joc al jardí





                                                                                                                   més fotos



Jugar a l'aire lliure ofereix oportunitats perquè els nens i les nenes aprenguin i guanyin competències en una àmplia gamma d'habilitats motrius (caminar, córrer, saltar, grimpar, saltar, lliscar, manipular,...)

El jardí de l’Escola és un entorn natural on els nens poden descobrir elements de la natura (pedres, plantes, arbres, insectes, ocells, ...), poden construir coses i jugar a fer veure.
Es desenvolupen la imaginació, la capacitat creativa i la socialització. Mentre juguen, experimenten de forma segura, aprenen sobre tot el que els envolta, resolen conflictes, proven nous desafiaments i conductes, s’adapten a noves situacions.
 El joc és la seva forma d'aprendre,  on es creen les bases de l’aprenentatge, el desenvolupament emocional, social, cognitiu i motriu.

“El joc és una actitud, la manera instintiva que tenim tots els mamífers per aprendre coses noves", diu David Bueno, biòleg i  professor i investigador de genètica de la Universitat de Barcelona.

Mentre els nens juguen, les mestres observen les diferents dinàmiques que es creen, ajuden a resoldre els conflictes que es generen entre els infants, i promouen a  la reflexió.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada