Malgrat saber que el curs vigent arriba carregat de
normes i protocols, l'hora de dinar i la corresponent preparació del
mateix continua sent l'acte social més important del dia i de l'Escola. Durant
l'hora de dinar, l'alumne treballa tres aspectes evolutius clau pel seu
desenvolupament: el personal, el social i el cultural.
Al principi era una mica estrany no veure les taules parades amb les nostres
estovalles de roba o no tenir els nostres tovallons personals però infants i
mestres treballen de valent per acceptar una realitat que cada dia és una mica
més familiar per totes i tots. Diàriament, recordem aquelles normes que són tan
i tan importants durant l'hora de dinar: parar bé la taula, esperar-nos per
començar junts a dinar, tenir cura de les maneres de fer, entre d'altres.
Per nosaltres és una prioritat que fins i tot abans de servir el dinar l'aula i
el grup gaudeixi d'una atmosfera de calma i tranquil·litat que ens acompanyi
durant tot l'àpat. Tot dinant, és precisament aquest ambient de calma el que
convida a compartir converses de caire agradable
entre companys i la tutora.
Volem felicitar a tots els alumnes d'Educació Infantil 3 que han començat
aquest any a formar part del nostre projecte de menjador. L'equip de mestres i
els propis alumnes han fet un
gran esforç per començar a aprendre les normes de l'hora de dinar: esperar a
tots els companys per començar a dinar plegats, utilitzar el pa per acompanyar
el menjar, la importància del "si us plau" i el "gràcies"...
Pel que fa a Educació Infantil 4 i 5, els alumnes segueixen treballant de
valent per integrar els hàbits del menjador. També aprofitem aquesta entrada
per felicitar-los a tots!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada