imatges
Les classes Contes i l’Estel, EI4,
estan treballant a l’entorn d’uns contes que els han transportat fins la selva
tropical del continent africà.
En aquests narracions es parla
de l’arbre de cacau, que es conrea en unes condicions molt especials, un
clima humit i calorós.
Motivats per saber-ne més, un
nen va portar per compartir amb els companys, una baina de cacau. A partir d’aquí
van començar a experimentar:
Es van preguntar què hi havia
dins d’aquella beina de cacau, i com es
podia fer xocolata a partir d’aquest fruit. Es van formular les primeres hipòtesis.
Per tal d’ajudar-los a trobar
respostes a les seves preguntes van
venir dues persones que en saben molt del cacau.
Van poder experimentar amb
diferents baines de mides diferents. Totes assecades i tractades en el seu
habitat. També van portar les llavors de dins que més tard es trituren per
aconseguir la pols del cacau.
Cada un dels nens va poder
olorar, tocar i provar les llavors del cacau. Després van aixafar-les per
aconseguir pols. Van comprovar que tenia
un gust molt amargant.
Per poder arribar a fer cacau en
pols s’ha d’afegir: cereals i opcionalment, sucre.
Algunes de les hipòtesis que s’havien
plantejat, es van confirmar i d’altres han estat diferent del que creien. El
resultat és que han après el procés del cacau fins a la xocolata.
Van aprofitar de beure un got de
llet amb cacau en pols per berenar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada